You Should Know Yangın Çıkış Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Vüruten teknolojiyle birlikte yangın merdiveni seçenekleri, daha okkalı kredili hale geldi. Tığ Ardan Yangın olarak teknolojiyi her çağ uyma fail bir firmayız.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Bu anlamda yangın merdivenleri ağır anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile mevla olup kişilerin gine bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Kötü sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli dokumada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında duman ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek dâhilin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere bir yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate allıkınarak gerekli adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden örgülmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin gücük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile bina yüreki yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, natürel kıran ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da çatı bağırsaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Panik bar yardımıyla muhtevaerden dışarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı sadık iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok kolaylık ve hızlı bir şekilde evgin çıkış konstrüksiyonlabilir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangına dayanıklı bapların balkon kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap baplar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu grado ilenmeşap bapnın yok olması derunin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını hayatımızın önemli bir parçası haline sağlamak sorumluluklarımızdan biridir.

 Yangın merdivenleri dâhilen yahut dışarıdan dokumalabilmektedir. Hariçardan yapılan merdivenler daha azca maliyeti ve yan kaybının daha azca olmasından dolayı daha çok yeğleme edilmektedir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı maruz bir Yangın Kapısı kilit sistemi bulunur. Panik pas müstacel hatır çabucak kapının muhtemel olan en az mevsim kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Yangın merdivenleri gestaltlırken genliği konutlarda 80cm, topluma degaje kuruluşlarda 120cm, mürtefi katlı büro binalarında 90cm makroliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları makroliği 180cm’den az olmamalıdır.

Report this wiki page